Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Cistus Incanus Lifetakt - Η Δύναμη του άγριου Κίστου σύμμαχος στην καθημερινότητα σας!

Cistus Incanus Lifetakt

Ο Κίστος είναι ένα βότανο γνωστό από την Αρχαιότητα με τα ονόματα ‹‹κίσθος ο άρρην››, όπως αναφέρει ο Θεόφραστος, και ‹‹κίστος››, ‹‹κίσσαρον›› ή ‹‹κίσθαρον››, κατά το Διοσκουρίδη, ενώ η ρητίνη του αναφέρεται ως ‘’λήδανον ή λάδανον’’.

Από το φυτό αυτό παράγεται μια ρητίνη που ο Ηρόδοτος την ονομάζει: Λήδανο. Τα αρχαία του  ελληνικά ονόματα επιζούν ως τις μέρες μας και ο λαός μας το ονομάζει Λαδανιά, ή Αλαδανιά και τη ρητίνη που παράγει, την ονομάζει Λάδανο ή Λάβδανο. Δεν πρέπει να τη συγχέουμε με το «Λάβδανο» που αγόραζαν κάποτε από τα φαρμακεία το οποίο παράγεται από το όπιο. Το Λάβδανο του Κίστου είναι μια ρητίνη που την συλλέγουν από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας από το φυτό, με τον ίδιο σχεδόν τρόπο.

Τι είναι αυτό που κάνει το Cistus Incanus μοναδικό

Η υψηλή του περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες του δίνει την ικανότητα να προστατεύει τον οργανισμό, αφού οι ουσίες αυτές έχουν αντιμικροβιακή, αντιική, αντιμυκητιακή και αντιφλεγμονώδη δράση. Ο Cistus Incanus προσφέρει ουσίες πολύτιμες στον οργανισμό, τις πολυφαινόλες, που χαρακτηρίζονται από υψηλή διατροφική αξία αφού οι ευεργετικές τους δράσεις στον οργανισμό είναι ποικίλες.


Οι Πολυφαινόλες

Οι πολυφαινόλες είναι φυτικές ουσίες με αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προστατευτική δράση για την υγεία του ανθρώπου. Επίσης, έχουν την ιδιαίτερη ικανότητα να καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες, που προκαλούν οξείδωση στον οργανισμό και αποτελούν βασικό παράγοντα της έναρξης διαφόρων διαδικασιών στον οργανισμό.

Έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες από κάθε άλλο φυτό στην Ευρώπη, με εκπληκτική ικανότητα καταστροφής των ελεύθερων ριζών καθώς επίσης και υψηλή αντιοξειδωτική δραστηριότητα

Σύμφωνα με δοκιμές που έγιναν στο ίδρυμα Lefo Ahrensburg, της Γερμανίας το τσάι του Κίστου είναι :
  • Τρεις φορές πιο υγιεινό από όσο το πράσινο τσάι.
  • Αντιοξειδωτικό είκοσι φορές ισχυρότερο από τον φρέσκο χυμό λεμονιών.
  • Ισχυρότερος από τη βιταμίνη Ε και C .
  • Τέσσερις φορές καλύτερος στην προστασία της καρδιάς από το κόκκινο κρασί .

Ποια είναι τα οφέλη της χρήσης του Cistus Incanus

  • Ο   καθηγητής Claus Peter Siegers του πανεπιστημίου του Lubeck αποδεικνύει ότι ο κίστος είναι σε θέση να: αποτοξινώνει το σώμα και αποβάλλει τα τοξικά βαριά μέταλλα που προέρχονται από τον καπνό των τσιγάρων, των οδοντικών σφραγισμάτων και της περιβαλλοντικής ρύπανσης.
  • Στη μελέτη Sieger, οι καπνιστές που έπιναν μόνο 50 mg τσάι κίστου δύο φορές την ημέρα, μετά από τέσσερις εβδομάδες, στο τέλος της εξέτασης, το επίπεδο καδμίου στο αίμα των συμμετεχόντων ήταν σημαντικά χαμηλότερο από πριν.
  • Το γεγονός ότι ο κίστος είναι επίσης ευεργετικός για το ανοσοποιητικό σύστημα ανακαλύφθηκε από το Δρ Vinzenz Nowak στο Bad Iburg. Ένα φλιτζάνι του τσαγιού ημερησίως είναι ικανό για να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα σημαντικά.
  • Ο Δρ Frank Petereit δήλωσε στη διατριβή του στο πανεπιστήμιο Munster ότι ο Κίστος βοηθά στην υποχώρηση των συμπτωμάτων  πολλών μυκητιακών μολύνσεων όπως της candida albicans.
  • Επίσης, η ανάπτυξη άλλων επιβλαβών μικροοργανισμών όπως τα βακτηρίδια, κολοβακτηριδία και το ελικοβακτηρίδιο, το οποίο προκαλεί τη γαστρίτιδα, αναστέλλεται από τον κίστο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την εποχή μας επειδή η πίεση και η αυξανόμενη μόλυνση μέσω των περιβαλλοντικών ρύπων αποσταθεροποιούν την ευαίσθητη ισορροπία των χρήσιμων βακτηριδίων στο έντερο πολύ γρήγορα. Τα συμπτώματα είναι αργή πέψη, κόπωση και έλλειψη ενέργειας. Το τσάι του κίστου βελτιώνει όλα αυτά και υποστηρίζει την υγιή βακτηριακή πανίδα.
  • Ο Petereit επίσης ανακάλυψε ότι ο κίστος ανακουφίζει τις διάφορες μορφές φλεγμονών.
  • Ο καθηγητής Stefan Ludwig και οι συνεργάτες του στο ίδρυμα μοριακής ιολογίας "Institut fur Molekulare Virologie Munster" απέδειξαν ότι το τσάι του κίστου έχει μια πολύ ισχυρή αντιική επίδραση στους ιούς της γρίπης. Μπορεί να σκοτώνει τους ιούς χωρίς να βλάπτει κανένα κύτταρο του οργανισμού.
  • Οι μελέτες  χημικού εργαστηρίου υπό τον καθηγητή Weißling's στο Altenberge καθώς επίσης και μια πρακτική μελέτη από το Δρ Reiner Wobling στο Bad Rothenfelde και οι δοκιμές από τον καθηγητή G. Wiese στο Hamm απέδειξαν ότι χάρη στον κίστο η εμφάνιση του δέρματος βελτιώθηκε σε 61 από 95 ασθενείς που έπασχαν από νευροδερματίτιδα, στους οποίους προηγουμένως άλλες θεραπείες δεν απέδωσαν. Εάν κάποιος βάλει στο δέρμα τσάι κίστου δύο φορές την ημέρα, θα έχει μια σημαντικά καθαρότερη και υγιέστερη χροιά ακόμη και σε δέρματα με ακμή και νευροδερματίτιδα, μετά από τέσσερις εβδομάδες. 
  • Όσοι πάσχουν από φαγούρα, ερεθισμένο δέρμα, νευροδερματίτιδα, ακμή,  μπορούν να ανακουφιστούν από τον κίστο.
  • Ο Ιπποκράτης χρησιμοποιούσε τον Κίστο κατά της τριχόπτωσης.
  • Ο Διοσκουρίδης αναφέρει: Το λάδανον δύναμιν έχει θεραπευτικήν, μαλακτικήν, ανα-στομωτικήν, ίστησι δε τας ρέουσας τρίχας μιγέν οίνω και σμύρνη και μυρσινίω ελαίω, ουλάς τε ευπρεπεστέρας ποιεί μετ' οίνου καταχριόμενον και ωταλγίας μεθ' υδρομέλι-τος ή ροδίου εγχεομένου θεραπεύει, υποθυ-μιάται δε και προς δευτέρων εκβολάς και σκληρίας θεραπεύει τας εν μήτρα εν πεσσώ μιγέν, και ταις ανωδύνοις και βηχικάς και μαλάγμασι χρησίμως μείγνυται κοιλίαν τε ίστησι συν οίνω παλαιώ ποθέν, έστι δε και αρνητικόν»,Από την αρχαιότητα μέχρι και το τέλος του ιδού αιώνα το λάδανο το χρησιμοποιούσαν ως αντιλοιμώδες (κατά της πανώλους) και σαν τονωτικό
  • Ο Celsus αναφέρει τη χρησιμοποίηση της ρητίνης του (Cistus ως έμπλαστρο σε κακοήθη σαρκώματα.
  • Ο Αέτιος ο Αμιδηνός αναφέρει ότι το λάδανον χρησιμοποιείται σαν πεσσός (υπόθετο) για σκληρούς όγκους στη μήτρα.
  • Ο Ορειβάσιος παρασκεύαζε αλοιφή με λάδανο κατά της τριχόπτωσης.
  • Ο Αβικέννας αναφέρει τη χρήση του λαδά-νου για την αποσκλήρυνση του στομάχου και εντέρου και με τη μορφή αλοιφής για τη θεραπεία του σπλήνα.

Σε ποιες περιπτώσεις βοηθάει ο Cistus Incanus

Η χρησιμοποίηση του Cistus Incanus ενδείκνυται για περιπτώσεις:

  • Δραστικές λοιμώξεις ενάντια σε ιούς, βακτήρια και μύκητες,
  • Συμβάλλει στην καρδιαγγειακή σταθεροποίηση,
  • Βελτίωση της οστικής πυκνότητας,
  • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος,
  • Πρόληψη κατά των ιώσεων της γρίπης,
  • Αποκατάσταση της εντερικής χλωρίδας,
  • Αποτοξίνωση από τα βαρέα μέταλλα,
  • Αποτελεί μακράν το καλύτερο αντιοξειδωτικό κατά των ελευθέρων ριζών,
  • Έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση
  • Επιβραδύνει την γήρανση του δέρματος
  • Δρα άμεσα στην Αμυγδαλίτιδα, στα Εκζέματα, στις Ιογενείς ασθένειες και στην Ακμή,
  • Βοηθά άμεσα στην εντερική περιοχή
  • Είναι αποτελεσματικό σε περιπτώσεις κονδυλωμάτων και στον έρπη,
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί προληπτικά σε περιπτώσεις τσιμπουριών
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προφύλαξη και τη θεραπεία ταυτόχρονα του καρκίνου. Ιδιαίτερη έμφαση εδώ είναι ο καρκίνος του παχέος εντέρου.

Ο Cistus Incanus είναι απαλλαγμένος από τυχόν αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα και δεν έχει παρενέργειες γιατί είναι καθαρά φυτικό προϊόν. Για τα συμπληρώματα διατροφής η εταιρία LR Health & Beauty χρησιμοποιεί τα πράσινα φύλλα του Κίστου, καθώς εκεί εστιάζεται η ευεργετική του δράση.

Προϊόντα Κίστου


1) Cistus Incanus Κάψουλες – με βιταμίνη C και ψευδάργυρο




Οι κάψουλες περιέχουν σε ποσοστό 73% εκχύλισμα του φυτού καθώς και βιταμίνη C και ψευδάργυρο. Συγκεκριμένα η τήρηση της δοσολογίας καλύπτει πλήρως τις συνιστώμενες καθημερινές ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνη C. Η βιταμίνη είναι γνωστή για την ενισχυτική της δράση στο ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά και ο ψευδάργυρος που είναι ένα από τα πιο γνωστά ιχνοστοιχεία, φαίνεται να επιδρά σε σημαντικό βαθμό στη λειτουργία του, αφού συμμετέχει σε λειτουργίες των κυττάρων που το αποτελούν.

Πιο αναλυτικά ο ψευδάργυρος είναι σημαντικό συστατικό για τη λειτουργία πρωτεϊνών και ενζύμων του ανθρώπινου σώματος. Είναι το πιο συχνά απαντώμενο ενδοκυτταρικό στοιχείο, το οποίο είναι απαραίτητο για ποικίλες βιολογικές διαδικασίες μεταξύ των οποίων είναι ο πολλαπλασιασμός, η διαφοροποίηση και η αναπαραγωγή των κυττάρων. Επίσης, συμμετέχει ενεργά στη φυσιολογική ανάπτυξη και λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η έλλειψή του μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για ευκαιριακές λοιμώξεις, ιδιαίτερα σε εκείνους που είναι πιο ευαίσθητοι.




2)Cistus Incanus Σπρέι – Ιδανική συσκευασία για να το έχετε πάντα μαζί!


Το σπρέι περιέχει εκχύλισμα Cistus Incanus σε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό 86%. Επίσης περιέχει τόσο τη λιποδιαλυτή βιταμίνη Ε, όσο και την υδατοδιαλυτή βιταμίνη C.

Η βιταμίνη Ε λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό στον ανθρώπινο οργανισμό και είναι σημαντική για την ανάπτυξη και διατήρηση επίσης λειτουργίας του νευρικού και μυϊκού συστήματος.

Από την άλλη, η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για τη σύνθεση σημαντικών μορίων, επίσης το κολλαγόνο, και βοηθά την απορρόφηση άλλων. Επίσης, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Με τρεις ψεκασμούς στο στόμα τρεις φορές την ημέρα παρέχει στον οργανισμό υγεία και ευεξία μέσε από τη φυσική δύναμη του ευεργετικού αυτού φυτού.




3)Cistus Incanus Τσάι – Καθημερινή Ενυδάτωση και Αποτοξίνωση με 2 κούπες!


Το τσάι Cistus Incanus μας δίνει την ευκαιρία να προσλαμβάνουμε τα ευεργετικά συστατικά του Κίστου οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Μπορούμε να το καταναλώσουμε είτε ζεστό είτε κρύο. Με 2 κούπες την ημέρα πετυχαίνουμε την απαραίτητη αποτοξίνωση του οργανισμού.

Περιέχει πολύτιμα συστατικά του κίστου (95% φύλλα κίστου) συνδυασμένα με αποξηραμένα φύλλα μέντας (5% φύλλα μέντας).

Τι ξεχωρίζει το Cistus Incanus by LR?

  1. Η Χρήση μόνο των πλούσιων σε συστατικά φύλλων του φυτού και όχι των άλλων τμημάτων του, 
  2. Τα εκχυλίσματα από αυτοφυή φυτά, 
  3. Δεν υφίσταται σε γενετική τροποποίηση, 
  4. Δεν περιέχει καφεΐνη.


Για να ενημερωθείτε σχετικά με τα προϊόντα Cistus Incanus, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email στο: fairbusinessplan@gmail.com  ή πατώντας το παρακάτω κουμπί:


12 σχόλια :

  1. Ειναι ασφαλεις η χρηση του κιστου στην περιοδο εγκυμοσυνης και θηλασμου ? Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας καλοσωρίζουμε στην παρέα μας και σας ευχαριστούμε για την ερώτηση σας.. Φυσικά και είναι ασφαλής η χρήση του, είναι σαν να χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε άλλο τσάι του εμπορίου! Είναι ένα φυσικό τσάι που φυτρώνει στην Ελλάδα, δεν είναι χημικό και δεν έχει παρενέργειες! Οπότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κανονικά, εκτός και αν ο γιατρός σας, έχει απαγορεύσει να πίνετε γενικά οποιοδήποτε τσάι αυτήν την περίοδο της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού..

      Ελπίζουμε να σας καλύψαμε!

      Διαγραφή
  2. Στην ομοιοπαθητικη επιτρέπεται εφόσον έχει μςντα μέσα; Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε για το σχόλιο Ράνια... Σε αυτήν την ερώτηση θα μας επιτρέψεις να μην σου απαντήσουμε, όχι γιατί δεν το ξέρουμε, όμως καλό είναι να ρωτήσεις το επιβλέποντα ιατρό σου από την στιγμή που ακολουθείς κάποια εξειδικευμένη διατροφή!Διαφορετικά για οποιοδήποτε άλλον λόγο, η μέντα δεν κάνει κάπου κακό και δίνει και μια υπέροχη γεύση στο τσάι, εκτός από τα ιχνοστοιχεία που εμπεριέχει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η καθε δοση ειναι απο τρεις φορες στο σπρευ; δηλαδη τρεις φορες την μερα 9 πατηματα; και το σπρευ εχει μεντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά! οι 9 ψεκασμοί είναι κατά προσέγγιση και ανάλογα με το πρόβλημα. Αν δηλαδή κάποιος είναι πολύ μπουκωμένος, μπορεί να βάλει και πάνω από 9 ψεκασμούς. Δεν υπάρχει κάποια αντένδειξη σε αυτό γιατί είναι ένα φυσικό προϊόν. Στην ερώτηση για το αν περιέχει μέντα, στα συστατικά αναφέρει ότι περιέχει "φυσικό άρωμα πιπερώδους μέντας".

      Διαγραφή
  5. Γεια σας εχω ενα μωρο 2.5 ετων και θα παει παιδικο σταθμο.Ποια ειναι η δοσολογια για τα μωρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας και ευχαριστούμε για την ερώτηση. Αν μιλάτε για το τσάι, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη δοσολογία, εμείς συγκεκριμένα στην κόρη μας της βάζουμε 1 κούπα παιδική τσάι τις χειμερινές ημέρες. Όπως σημειώνουμε και από πάνω, είναι κάτι εντελώς φυσικό και βέβαια ακίνδυνο. Ελπίζω να σας κάλυψα.

      Διαγραφή
  6. Θα ήθελα να ξέρω τις τιμές των προϊόντων σας! Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το σπρευ κάνει για παιδιά; γιατί μου το πρότειναν για τις αμυγδαλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πειράζει που πίνω ένα λίτρο τσάι την ημέρα; Υπάρχει κάποιος περιορισμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή